Veteriner hekim kontrolünden geçmiş ve kesilmiş hayvanların gövdeleri olduğu gibi veya bazı kısımları alındıktan sonra toplanan kemikler kırıcılardan geçirilerek ufaltılıp, 160 derece 5 atülük basınçta, kızgın su buharı ile pişirilerek tekrar kırıcılardan geçirilip preslenerek yağı alınmakta ve oluşan kek öğütülerek antioksidan katılıp dayanıklılığı arttırılmakta ve salmonellalara karşı ilaçlanarak çuvallanıp yem fabrikalarına sevk edilmektedir. Üretimin tamamı el değmeden kapalı makineler aracılığı ile yapılmaktadır.
Et Kemik Unu Şu aşamalardan geçer ;
Ayrıca ürünlerimiz periyodik olarak hasep kritik nokta ve laboratuvarlarda kontrollerden geçmektedir. Kemik oranına bağlı olarak fosfor miktarı ve ham protein değişim gösterir. Et kemik ununda fosfor %2-6 arasında, ham protein ise %38-40 arasında olabilir.Diğer yandan et kemik ununda ham yağ düzeyinin yüksek olması istenmez,çünkü hayvanların yem tüketimini kısıtlar ve kolayca acı tat alıp, yemin kalitesini kötü yönde etkiler.
Et-kemik unu protein kaynağı olarak kullanılmasının yanında kalsiyum ve fosforca da zengin olduğundan bu ihtiyaçların karşılanmasında da kullanılabilir.
Aynı zamanda et-kemik unları vitamin B12, riboflavin, niasin ve kolin bakımından zengin olup kanatlı yemlerine protein ve mineral ham madde kaynağı olarak %3-7 düzeyinde rahatlıkla katılabilir.
PROTEİN | NEM | SALMONELLA | YAĞ | KATKI MADDESİ |
%35-40 | %9 MAX | NEGATİF | %10 MAX | YOK |
SADECE KANATLI HAYVAN YEMİNDE KULLANILIR. |